burn-out

Burn-out traject  paardencoaching

 

 

 

Heb je een burn-out, dan denk je niet meteen aan paardencoaching, toch kan paardencoaching je heel goed helpen om te herstellen van een burn-out.


Herken jij een of meerdere van deze klachten?

  • Ik heb nergens energie voor

  • Ik wordt moe wakker

  • Ik kan me niet concentreren

  • Ik heb het gevoel dat niemand me snapt en naar me luistert

  • Ik heb geen tijd voor mezelf

  • Ik zou het liefste nooit meer naar mijn werk gaan

  • Ik heb een kort lontje

 

Dan zou het maar zo eens kunnen dat deze klachten resulteren in een burn-out. Of misschien heb je op dit moment een burn-out. Puur met Paarden begeleidt mensen bij het herstellen van een burn-out. Dit is een traject van meerdere paardencoachingsessies waarin aandacht is voor zowel mentaal als fysiek herstel. Paarden zijn gericht op balans en het vermijden van stress. Zij kunnen jou dus heel goed leren hoe jij weer in balans komt.

 

Wat is burn-out?

 

Een burn-out is een toestand van geestelijke en lichamelijke uitputting ten gevolge van langdurige stress. De hoeveelheid stress die iemand ervaart verschilt van persoon tot persoon. Ook krijgt niet iedereen na een bepaalde tijd van stress een burn-out. Sommigen kunnen jarenlang onder grote stress leven zonder een burn-out te krijgen, maar toch brengt dit altijd grote gezondheidsrisico’s en geestelijke en lichamelijke klachten met zich mee. Op het moment zorgt burn-out voor een uitval van 1 op de 3 medewerkers. Dit zijn ongelofelijk veel mensen en gezinnen!

 

Genezen van een burn-out

 

Aangezien je lange tijd stressklachten hebt genegeerd en je lichaam en geest nu zijn uitgeput, duurt het herstel van een burn-out ook een langere periode. Hoe langer je over jouw grenzen bent gegaan, hoe meer tijd je nodig zal hebben om te herstellen. Bij een burn-out geldt zeker: Voorkomen is beter dan genezen! Mocht je het vermoeden hebben dan je een burn-out hebt, neem dan altijd contact op met de huisarts en jouw werkgever. Mocht je daarnaast op zoek zijn naar een traject om jou weer in balans te brengen en om ervoor te zorgen dat je niet weer een burn-out krijgt, dan is een paardencoaching traject bij Puur met Paarden zeker wat voor jou.

 

Burn-out traject paardencoaching

 

Het traject bestaat gemiddeld uit 5 tot 10 coachingssessies bij de paarden. Tussen elke sessie zullen er gemiddeld 2 weken zitten. In het begin gaan we bezig met wat jou nodig hebt om lichamelijk weer tot rust te komen. Je leert hoe je jouw autonome (automatische) zenuwstelsel weer kalmeert. Ik gebruik hiervoor de polyvagaal theorie. Paarden zijn daar ideale hulpbronnen bij. Zij spiegelen jouw innerlijke onrust en helpen je om rustig te worden. Daarnaast kijken we ook welke keuzes nu goed voor jou zijn en welke niet. En wat jij nodig hebt in het dagelijkse leven om de batterij weer op te laden.

 

Vervolgens gaan we onderzoeken welke stresssignalen jouw lichaam allemaal geeft en hoe je deze burn-out hebt opgelopen. Een burn-out is een teken van jouw lichaam dat jouw leven op deze manier niet door kan gaan. Wat moet er veranderen in jouw leven? Hoe kan jij beter voor jezelf zorgen? De paarden reageren hierbij op jouw innerlijke overtuigingen en keuzes. Hierdoor kom je snel tot de kern van het probleem.

 

Het kan zijn dat er onverwerkte herinneringen of trauma’s naar voren komen tijdens het terugkijken naar het ontstaan van de burn-out. Hier zullen we dan ook zeker aandacht aan besteden, want dit is vaak de bron van het ontstaan van een burn-out. Door traumaverwerking met paarden ontstaat er weer rust in jouw zenuwstelsel, zodat jouw lichaam zichzelf weer kan gaan herstellen.

 

We sluiten af met het oefenen met de paarden van jouw nieuwe levensstijl, zodat je niet meteen weer in je oude patronen terugvalt als je weer gaat werken. Hierdoor ontstaan er nieuwe pathways in de hersenen, die uiteindelijk zorgen voor een nieuwe manier van leven. 

Wil je er even helemaal uit zijn en stappen maken om uit jouw burn-out te komen? Boek dan een burn-out retraite. Het programma wordt in overleg gemaakt en bestaat uit paardencoaching, wandelingcoaching met paarden, acces bars behandeling bij de paarden en natuurlijk verblijven en overnachten op een heerlijke rustige plek. Of doe mee met de burn-out workshop met paarden in september en oktober.

 

Waar kan ik je bij helpen?

 

 

Wil je meer informatie of heb je vragen over een burn-out traject bij de paarden, neem dan contact op met Puur met Paarden via info@puurmetpaarden.nl
Een sessie bij de paarden kost 95 euro en duurt 1,5 tot 2 uur.

Wist je dat een burn-out traject vaak door de werkgever betaald wordt?

 

Heb je mijn blogs over stress en vechten, vluchten en bevriezen ook gelezen?

 

 

 

 

Maaike de Hoop
Ik ben Maaike Goedhart-de Hoop en mijn hele leven heb ik mij intens verbonden gevoeld met paarden. In mijn blogs deel ik mijn kennis en ervaring met jou!