ervaringen paardencoaching

Ervaringen Puur met Paarden

Hier lees je de ervaringen en reviews van anderen die bij Puur met Paarden paardencoaching hebben gevolgd. Het zijn mooie persoonlijke verhalen en fijne reviews. 

Ervaring:

Tijdens mijn burn-out was ik op zoek naar iets meer dan alleen maar praten met een therapeut.
Ik kwam de website van Maaike tegen. Puur met paarden!
Haar blog over haar therapie met behulp van paarden sprak me erg aan.
Geen idee wat ik moest verwachten, ging ik de eerste keer naar Dalfsen.
Heerlijk een kopje thee bij de paarden en een kennismaking volgde.
Even een gesprek over wie ik ben en wat mijn klachten waren. De klik was er direct.
Maaike kan goed luisteren, maar belangrijker nog; ze voelt heel goed aan wat je nodig hebt.
Ze maakt je eerst even rustig dmv een ontspanningsoefening, waardoor je een stuk rustiger de paardenbak in stapt. Wat er daarna gebeurd is bijna niet uit te leggen.
De paarden zijn heel lief en rustig en het voelt meteen heel vertrouwd.
Maaike legt uit wat de paarden je laten zien. Heel treffend en confronterend.
Door middel van verschillende oefeningen laten de paarden zien dat wat je zegt en wat je voelt 2 totaal verschillende dingen zijn en daarom vond ik dit echt een aanvulling op de reguliere therapie.
In een gesprek kan je van alles zeggen, maar diep van binnen kan dat anders voelen.
Je krijgt direct feedback van de paarden. Als je hoofd niet congruent met je buikgevoel is dan blijven de paarden stokstijf staan, terwijl jij zegt dat je ze in beweging wilt hebben, gebeurt er dan niks…. Heel mooi en ook weer erg confronterend.
Ik kan er heel veel over vertellen, maar dit gaat over gevoel!
Twijfel je? Niet doen… gewoon gaan!
Ik ben heel blij dat ik de stap heb genomen en heb er een paar fijne(paarden-) vrienden aan over gehouden !
Beathe

Ervaring:

Dankzij Maaike en de paarden durfde ik het aan om mijn trauma’s uit het verleden onder ogen te komen en echt achter me te laten. Ik besef me nu dat ik het al die jaren met me mee heb gedragen. Nu voel ik me vrijer en heb ik het gevoel dat ik weer leef. Geen enkele andere therapie heeft me hier bij kunnen helpen, dus ik ben heel dankbaar!
Anoniem

Ervaring:

Het is bijzonder te ervaren dat de paarden je zaken duidelijk maken, waarvan je jezelf vaak niet eens bewust bent. Inzichten krijgt, zomaar oud verdriet loslaat. Daardoor voel je je ‘lichter’. Vanuit dat niet meer ‘bezwaard’ zijn, komt er ruimte voor verdere ontwikkeling. Ga je andere keuzes maken voor jezelf. Ga je jezelf beter begrijpen en wordt je liever voor het mens dat je bent. En dat allemaal door een sessie met de paarden in een veilige prachtige omgeving met een ervaren, goede coach. Hoe simpel kan het leven soms zijn.
Daphne

Ervaring:

Ik had via een bedrijfsarts vernomen dat Paarden therapie goed is voor je geestelijke gesteldheid. Ik dacht ik ga het ook eens proberen, ik kan mijn gedachten in mijn hoofd niet stop zetten, alsmaar denken en denken.
Op internet gezocht en Puur met Paarden sprak mij meteen aan, de naam alleen al.
Afspraak gemaakt, en ik moet zeggen, het is een prachtige belevenis geworden.
Maaike legt alles duidelijk uit, ziet ook al meteen heel veel van jou. Paard op gevoel en intuïtie, en niet via denken uitgezocht. Was lastig voor mij, toch gelukt. Alleen in de bak met het paard. Aanraken, naar het paard kijken, en voelen wat het doet met je gevoel.
Het paard kwam heel dichtbij staan, voelde heel vertrouwd. Mijn hart ging open zoveel liefde voelde ik op dat moment voor het paard. Maaike ziet hoe het paard zich gedraagt, qua adem, bewegingen en aanrakingen met haar lippen, hoe jij je voelt, waar je teveel hebt aan energie, en,  of je net als ik dus teveel in je hoofd zit. Het paard is een spiritueel wezen, en leeft in het hier en nu. Zij voelt, wat ik voel. Na afloop voelde mijn hoofd veel rustiger aan. Het vele denken was minder geworden, bijna niet voor te stellen voor iemand met een druk hoofd zoals ik. Ik ga binnenkort voor mijn volgende afspraak. Ik wil mij gewoon weer zo goed voelen, en leren van het paard en van Maaike. Ik kan het iedereen aanbevelen, ik zeg niet dat alles meteen overgaat, maar het helpt wel. Ik vond het met recht PUUR MET PAARDEN.
Bedankt Maaike.

Corrie

Ervaring:

“Wat een paard beter kan dan een trainer of coach”
zegt iemand die zelf als trainer/coach werkt. Het maakt me bescheiden als ik zie wat de paarden doen. Zo zuiver, zo helder, zo confronterend, zo liefdevol, zo onbaatzuchtig en zo waar.
Het is moeilijk in woorden te beschrijven wat de sessie me gedaan heeft. En dat komt juist doordat er weinig woorden aan te pas zijn gekomen. De paarden, alle 3 op hun eigen manier, hebben me fysiek laten ervaren wat nodig was. Ik heb gevoeld wat het is om los te laten en te aarden. In mijn ogen was ik daar al eindje mee op streek. Het contact met de paarden hebben dit proces concreter gemaakt en verdiept. Met concrete handvatten voor het dagelijks leven ga ik lichter en sterker verder.

En dan de klasse van Maaike. Ze ondersteunt het proces zonder de regie over te nemen, zonder te interpreteren. Ze laat de paarden echt spreken, hun werk doen. Ze stelt her en der een vraag of maakt een opmerking. Met recht en overtuiging kan ze haar bedrijfsnaam “Puur met Puurden” hanteren.
Hartelijke groet,
Chantal

Ervaring:

zo bijzonder was het,
introductie met gedicht
kennismaking met vier paarden
ontdekken
dat mezelf veranderen
met hulp van kwika
zo goed heeft gewerkt
Groetjes RuuRd

 Ervaring:

Gisteravond heb ik een prachtige ervaring gehad met Maaike en een van onze paarden Lisa. Ik had echt nooit gedacht dat dit zo zou gaan. Ik ben vrij nuchter en een controlefreak. Maar ik had besloten om Maaike mijn vertrouwen te geven en te doen wat ze zei. Ik had vlichtgedrag en heb mezelf gedwongen om door te gaan. Ik ken de paarden goed, maar had nooit gedacht dat er iets anders zou zijn dan anders… ik heb gevoeld in mijn lichaam….heel bewust en heb echt een heel intens lief en beschermd gevoel gekregen van Lisa. Ik ben diep onder de indruk….bedankt Maaike! Het was prachtig en ik kan het iedereen aanbevelen…
Marlies

 Ervaring:

In de zomer van 2014 had ik mijn sessie met Taruna. Ik wilde haar heel graag omhelzen maar ze liep weg. Door hoe ze op mij reageerde en de vragen die Maaike aan me stelde werd ik me ervan bewust dat ik niet bij mezelf bleef als ik contact met een ander wilde, en ook dat ik een ander geen verzoeken deed. Pas toen ik niet meer aan haar ’trok’ en actief werd (ik kreeg het koud en ging met Taruna rennen) veranderde het. Zij gaapte (=liet los) en liet zich daarna door mij omhelzen. Heel bijzonder!
Hartelijke groet,
Anita

 Ervaring:

Na een korte kennismaking gingen we naar de paarden. Ik heb geen ervaring met paarden, maar voelde me meteen aangetrokken tot Lisa, het grote zwarte paard. Toen ik bij het hek stond liep ze op me af en raakte ze me aan op mijn borst. Zo bleef ze rustig staan terwijl bij mij de tranen kwamen. Lisa gaf mij echt een hartelijk welkom en dat is juist zo belangrijk voor mij. Nu kon ik zelf ook mijn hart openen.
Hierna hebben we nog met grenzen aangeven geoefend. Ik kwam er achter dat ik mijn eigen ruimte totaal niet aan kon geven, maar na een paar keer oefenen ging dat al veel beter. Ik denk nog vaak terug aan deze ervaring en ga ook zeker weer terug komen bij Maaike en de paarden.
Annabel

 Ervaring:

Twee sessies met de paarden hebben mij meer opgeleverd dan veel reguliere therapie sessies.
Anoniem

 Ervaring:

“Zolang ik mij kan herinneren kijk ik mijn gehele leven met een gevoel van afstand en een wow gevoel naar paarden. Wat een mooie dieren en wat spannend om dichterbij te komen.
De goedbedoelde acties tijdens mijn jeugd om te leren omgaan met paarden, eindigde altijd anders dan de bedoeling was. De paarden die ik dan benaderde deden altijd iets wat ik niet verwachtte en wat vond ik dat spannend.
Dan maar niet dacht ik en ik ben eigenlijk tot voor kort op afstand gebleven. De coaching door Maaike heeft mij geholpen de eerste stappen met gevoel en ontspanning naar paarden te zetten.
De wijze waarop Maaike de sessie opbouwt vond ik mooi, met respect, empathie en gaf Maaike mij de ruimte om mijn eigen stappen te nemen. Onder de indruk was ik van de mentale kracht die mijn gekozen paard had.
Onder de indruk was ik van de gevoeligheid en inlevingsvermogen van het paard zelf. Met veel geduld en haar hoofd naar beneden houdend, gaf het paard mij de ruimte om dichterbij te komen. Voor het eerst van mijn leven heb ik zo dichtbij gestaan en een paard aangeraakt. Het leek even alsof onze zielen dichterbij kwamen. Hier waren geen woorden voor nodig, maar gewoon het dichtbij zijn en voelen.
Dank je wel Maaike! “

Fredike

Ervaring:

Hoi,
Ik ben Veroni, ik mocht samen met Maaike ervaren hoe het is om met de paarden te zijn.
Ik ben een meisje van inmiddels 10 jaar, heb wat problemen met mijn zelfvertrouwen, bij de paarden voelde ik me erg op mijn gemak, maar ook de paarden waren rustig en lief voor me.
Het is al weer even geleden, maar ik vond het zo’n mooie ervaring, heb er nog vaak over gesproken, ben iets vrijer geworden, maar zal altijd een duwtje in de rug nodig hebben!
Knuffel voor de paardjes en ook voor jou!
Lieve groetjes, Veroni X

Ervaring:

De privé sessies met Maaike en de paarden zijn een groot avontuur waar ik mezelf eens in de zoveel tijd op trakteer. Tijdens een sessie ervaar je zo veel en er gebeuren altijd onverwachte dingen. Zo deed ik een sessie met een paard en een pony. Ik ben meer vertrouwd met paarden en dacht niet zoveel met pony’s te hebben. De pony met de naam Little leerde mij dat je zo’n overtuiging maar beter snel over boord kunt gooien. Al van het kijken naar deze kleine zwarte pony, die stond te genieten in de wei, werd ik helemaal blij. Little symboliseerde voor mij kracht en levenslust, iets waar ik zelf niet altijd bij kan.
Halverwege de sessie ging ik in de wei in het gras liggen. Little kwam al snel naar mij toe en begon vlak naast mijn hoofd zeer overtuigend te grazen. Ik hoorde het ritme van zijn kauwen en voelde zijn levenslust en energie van zo dicht bij…. ook wakker worden in mij.
Nienke

Ervaring:

De Workshop met paarden,
We hebben na een voorstel rondje en een privé reden om aan deze workshop mee te doen te hebben verteld aan elkaar hebben wij buiten een aantal oefeningen gedaan, in elkaars ruimte komen, tot hoe ver laat je iemand toe en hoe geef je dingen aan . we zijn met een papier en pen langs de pony s gelopen en hebben opgeschreven wat we voelde als we contact probeerde te maken met een pony, beelden , geluiden , woorden en alles wat ons te binnen schoot terwijl we naar hen keken en bij hen stonden.
later toen we allemaal langs alle pony s waren geweest hebben we met elkaar de bevindingen besproken.
Er kwamen dingen overeen die we gezien of gevoeld of gehoord hadden over de pony s en het werkelijke verhaal van de pony’s werd er toen naast gelegd.
Bijzondere overeenkomsten hebben we gezien en dat was heel mooi.
na een heerlijke lunch hebben we per persoon een pony uit mogen kiezen waar we de persoonlijke sessie mee mochten doen.
Ik koos er een uit en we gingen naar hem toe, de rest van de groep stond buiten de rijbak waar de pony in stond , ik ging in de rijbak waar de pony stond.
Maaike had gevraagd wat wil je van hem leren? ik zei dat ik het echt niet wist….. toen zei ze ga het maar ervaren…
Toen ik de rijbak in liep en naar de pony liep die aan de andere kant van de rijbak stond aan het hek, dacht ik na over wat er zou gaan gebeuren… eenmaal bij de pony gekomen draaide de pony  van me weg en liep gewoon de heel andere kant op weg van mij , zonder aan te kijken..
ik dacht wat doet hij nu ? en stond even stil, dacht na en liep toen weer  in de richting van de pony toen ik er dichtbij was stond ik weer stil en was bang dat hij weer van me weg ging…
Ik slaakte een hele diepe zucht waarbij ik me tegelijk ontspande overgaf en kwetsbaar maakte…
Toen meteen na mijn zucht keek de pony ineens naar mij op en draaide zijn hoofd naar mij, hij liep meteen naar me toe duwde zijn hoofd tegen me aan en samen liepen we langs het hek naar de andere kant…
De tranen biggelde over mijn wangen en ik begreep wat ik van hem wilde , wat ik hem wilde vragen, dat was : wil je met mij mee lopen , wil je bij mij zijn ? …
Hij had het begrepen ik had de boodschap uitgezonden, ik was ontroerd en zo ontzetten blij, ik had nog nooit zo een zuivere liefde gevoeld als toen.
Nu heb ik deze ervaring met mijn eigen paard al meerdere malen gehad en we zijn daardoor zo naar elkaar toe gegroeid en een team geworden.
Ik koester deze workshop en ik raad een ieder aan om deze ervaring te krijgen via deze paarden die een ware spiegel voor ons zijn en ons veel kunnen geven en leren.
Zij zijn de beste leermeesters die er zijn of je nu wel of niet iets met paarden hebt, als je deze ervaring hebt gevoeld dan ben je een stuk rijker !.

Met vriendelijke groet,
Debby Odijk de Prieëlle 

Ervaring:

Zo bijzonder en zoveel liefde!
Ik ben in contact gekomen met mijn ziel, hierbij kwamen de tranen spontaan.
Ik voelde me geheeld door de paarden.
En alles werd heel rustig en zuiver begeleid door Maaike.
Bedankt!
Anoniem

Waar kan ik je bij helpen?

loopbaan workshop