keuzes leren maken

Keuzes maken

Heb jij moeite met het maken van keuzes? En ben je bang dat als je eenmaal een keuze hebt gemaakt, dat dit dan de verkeerde keuze was? Weet dat je hier dan zeker niet de enige in bent! Misschien ben je heel erg besluiteloos en blijf je maar piekeren en malen en afwegen voor je een keuze maakt. Besluiteloosheid is een valkuil, maar het kan ook voortkomen uit twijfel, onzekerheid of een gebrek aan zelfvertrouwen.

Wat zijn de kenmerken van besluiteloosheid?

De volgende kenmerken zijn herkenbaar bij iemand die besluiteloos is.

  • Beslissingen worden uitgesteld

  • Keuzes maken zijn lastig

  • Er wordt om de hete brij heen gedraaid

  • Veel twijfelen en afwegen van gevolgen van verschillende beslissingen

  • Neiging tot controle hebben over de consequenties van zijn/haar keuze

Leren om keuzes te maken

Wist je dat keuzes maken makkelijker is als je je verbindt met je gevoel? Door te blijven piekeren, beredeneren of te proberen de toekomst te voorspellen kom je vaak niet verder met het maken van een beslissing. Welke keuze het beste voor jou zal zijn, is weet je vaak diep van binnen. Dus verbind je weer met je gevoel en de beslissing zal veel makkelijker genomen worden.

Te impulsieve keuzes kunnen soms ook voor problemen zorgen. Neem de tijd om een beslissing te nemen, als je heel impulsief bent. Verbind je met je gevoel en denk na over de consequenties van jouw keuze. Als jouw hoofd en jouw hart het eens zijn, kan het bijna niet mis gaan!

Fouten maken mag!

Wees niet bang om de verkeerde beslissing te maken. Iedereen mag fouten maken en als je op zoek blijft naar de perfecte keus, zal je dat veel stress opleveren. Vaak leer je van je fouten het meest, dus zal je steeds beter weten wat er wel of juist niet bij jou past.

Leren om keuzes te maken

Zou jij wel eens willen oefenen hoe verschillende keuzes voelen en hoe je zowel je hoofd als je gevoel kan betrekken in het maken van keuzes? Tijdens een paardencoaching sessie bij Puur met Paarden ervaar je met de paarden hoe verschillende keuzes voelen en leer je hoe je makkelijker beslissingen kan maken in de dagelijkse praktijk.

 

Heb je mijn blogs over lichaamsbewustzijn en kwetsbaarheid al gelezen?

Waar kan ik je bij helpen?

Maaike de Hoop
Ik ben Maaike Goedhart-de Hoop en mijn hele leven heb ik mij intens verbonden gevoeld met paarden. In mijn blogs deel ik mijn kennis en ervaring met jou!