onzekerheid zelfvertrouwen

Onzekerheid

Voel jij je regelmatig onzeker? Weet dan dat iedereen wel eens onzeker is. Dat is niet erg en dat hoort erbij. Maar zodra jouw onzekerheid je leven gaat beperken, wordt het tijd om daar wat aan te gaan doen.

Als je jezelf uitdaagt en jezelf kan laten zien dat je waardevol bent, groeit jouw zelfvertrouwen. Het vereist moed om jezelf uit te dagen, maar soms moet je uit je comfortzone stappen om echt stappen in jouw persoonlijke ontwikkeling te kunnen maken. Daarnaast is het ook belangrijk om compassie te blijven voelen voor jouw onzekerheid. Het is niet erg om onzeker te zijn. Ook hoef je niet binnen een dag al jouw onzekerheden te overwinnen. Stap voor stap ga je van onzekerheid naar zelfvertrouwen.

Zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen heeft te maken met hoe je over jezelf denkt. Geloven in wie je bent en wat je kan geeft je een gevoel van zelfvertrouwen. Als je onzeker bent kan je leren doen alsof je zelfvertrouwen hebt, in werkelijkheid voel je dan van binnen geen zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen moet van binnen aangepakt worden, zodat het niet alleen een manier van reageren wordt, maar dat je het ook van binnen voelt. Weinig zelfvertrouwen geeft veel stress en beïnvloed je relaties en prestaties.

Waarom heb ik weinig zelfvertrouwen?

Het voelt niet fijn om onzeker te zijn, maar waardoor ontstaat dit gevoel dan? Vaak ontstaat onzekerheid door dingen die je hebt meegemaakt in het verleden, bewust of onbewust. Dit kan zijn iets waar je niet goed in was, een vervelende reactie van een ouder of leraar, of dat je er niet bij hoorde op school en gepest werd. Wil jij jouw zelfvertrouwen ontwikkelen dan zal je ook moeten kijken waar jouw onzekerheid vandaan komt en hoe deze zich ontwikkelt heeft.

Aan de slag met jouw zelfvertrouwen?

Wordt jij geremd door een gebrek aan zelfvertrouwen? Dan kan een paardencoaching sessie bij Puur met Paarden jou helpen om weer stevig in je schoenen te komen staan. De paarden zullen jouw onzekerheid duidelijk spiegelen en daarnaast zal je ervaren hoe je wel van binnen zeker kan zijn en hoe je dit kan toepassen in de dagelijkse praktijk. Durf jij uit jouw comfortzone te stappen?

Heb je mijn blogs over paardencoaching en de balans tussen hoofd en hart al gelezen?

Waar kan ik je bij helpen?

Maaike de Hoop
Ik ben Maaike Goedhart-de Hoop en mijn hele leven heb ik mij intens verbonden gevoeld met paarden. In mijn blogs deel ik mijn kennis en ervaring met jou!