paardencoach Dalfsen

Wie ben ik?

Ik ben Maaike Goedhart-de Hoop en mijn hele leven heb ik mij intens verbonden gevoeld met paarden. Al jong ben ik op paardrijles gegaan en ik heb jarenlang ponykampen begeleid. Ondertussen werk ik ruim 14 jaar als paardencoach. En hier lees je hoe ik paardencoach ben geworden en hoe ik me verder heb ontwikkeld.

Eerste kennismaking met paardencoaching

Vanaf mijn 26e t/m mijn 28e heb ik in Portugal met Nederlandse probleemjongeren gewerkt. Ik werkte hier met jongeren met diverse problemen en met behulp van de kudde paarden hielp ik deze jongeren om hun balans weer terug te vinden.
Na het lezen van een van de boeken over paardencoaching van Linda Kohanov, was ik diep geraakt. Mijn ziel wist dat ik dit ook wilde gaan doen! Op dat moment ben ik op zoek gegaan naar een methode om meer diepgang en therapeutische waarde aan het werken met de paarden toe te kunnen voegen. 

Paardencoach opleiding

In eerste instantie ben ik naar een driedaagse workshop in Engeland van Leigh Shambo geweest. Hier ging er een nieuwe wereld voor mij open en ben ik op zoek gegaan naar een opleiding om mij te certificeren in ervaringsgericht leren en coachen met paarden. In 2009 heb ik de HEAL Facilitator Training in Amerika gevolgd. 

Eind 2010 ben ik weer terug gegaan naar Nederland en heb ik hier Puur met Paarden opgezet. Sindsdien heb ik meerdere cursussen gevolgd en zit ik in een intervisiegroepje om me te blijven ontwikkelen als paardencoach. Ik heb mij verdiept in traumaverwerking met paarden en ben ik gediplomeerd traumacoach. Daarnaast heb ik een cursus systemisch coachen en counselen afgerond en me daarmee verdiept in familie opstellingen. De laatste jaren werk ik ook meer met jonge (getraumatiseerde) kinderen en ook hierover heb ik een bijscholing gevolgd.

Paardencoaches opleiden

NHL Hogeschool Leeuwarden is in september 2014 gestart met de post-hbo opleiding Paard en Hulpverlening. Het is de eerste post-hbo opleiding op het gebied van paarden en hulpverlening in Nederland. Ik verzorg sindsdien een van de keuzemodules van deze opleiding.
Ook verzorg ik een individuele opleiding tot paardencoach voor coaches of therapeuten die willen leren om het paard als co-therapeut in te zetten.

Droom is uitgekomen!

In juli 2018 ben ik met mijn gezin naar Dalfsen verhuisd. We wonen nu in een boerderijtje en hebben de paarden aan huis. Dat is een droom die is uitgekomen! Nu geef ik de paardencoaching sessies met mijn eigen kudde op deze heerlijke rustige plek in Overijssel. Doordat ik nu zo met mijn kudde samen leef, leer ik elke dag weer van ze en dit zorgt voor meer diepgang tijdens de sessies. Mijn kudde bestaat uit 5 IJslanders. Dit ras spreekt mij heel erg aan, maar ik heb ook ervaring met andere rassen zoals Arabieren, KWPNers, Andalusiërs en Shetlanders. Ik wil nu graag deze mooie plek en fijne paarden met jullie delen en het is nu ook mogelijk om te blijven overnachten in onze bed and breakfast met uitzicht op de paarden!

Puur met Paarden

Je kan bij mij terecht voor privé sessies en workshops en retraites. Ook vind ik het erg leuk om bij jou thuis of op stal te komen om daar met eigen paarden te werken. Kijk voor meer informatie hierover verder op deze site. Mocht je op zoek zijn naar een bijzondere ervaring dan kan je ook mee op paardencoach vakantie naar Frankrijk.
Heb je vragen of ideeën neem dan even contact met mij op.

Naast paardencoaching hou ik me ook bezig met Access Bars behandelingen en biofotonentherapie.

Mijn inspiratie

De boeken van Linda Kohanov hebben mij diep geraakt.
Ik kan ze dus ook iedereen aanraden:

  • Tao of Equus
  • Ruiter tussen twee werelden
  • De weg van het paard (archetypische kaarten)
  • De kracht van de kudde
  • Vijf rollen van een meesterherder