paardencoaching weekend

Linda Kohanov

De werkwijze van Puur met Paarden is gebaseerd op het werk van Linda Kohanov. Linda Kohanov houdt zich al meer dan 20 jaar bezig met het effect van de band tussen mensen en paarden. Zij heeft in 1997 haar bedrijf Epona Equestrian Services opgericht in Arizona, Amerika. Een van de mede oprichters was Kathleen Barry Ingram en samen hebben zij hun talenten en expertise gebundeld en zo een programma ontwikkeld waarin paarden gelijkwaardige partners zijn tijdens de coaching of therapie. Tot 2007 hebben zij samen de opleiding tot paardencoach steeds verder ontwikkeld. In 2007 is Linda Kohanov alleen verder gegaan met Epona. Ik heb in 2009 mijn opleiding tot paardencoach gevolgd bij Kathleen Barry Ingram en Leigh Shambo. Leigh zat in de eerste paardencoach opleiding van Linda en Kathleen.

Boeken van Linda Kohanov

Linda Kohanov heeft meerdere boeken geschreven over persoonlijke ontwikkeling met behulp van paarden en de band tussen mens en paard. Deze boeken hebben mij diep geraakt en ik kan ze dus ook iedereen aanraden:
– Tao of Equus
– Ruiter tussen twee werelden
– De weg van het paard (archetypische kaarten)
– De kracht van de kudde
-Vijf rollen van een meesterherder

De werkwijze van Linda Kohanov is geïnspireerd door haar eigen ervaring met haar merrie Rasa, de rol van het paard in de menselijke geschiedenis, mindfulness, natuurlijk paardengedrag, sjamanisme en wetenschappelijk onderzoek naar de connectie tussen lichaam, psyche en emoties. Linda Kohanov geeft cursussen en lezingen in Europa, ook in Nederland en Australië.

Paard als co-therapeut

Ben je geïnteresseerd in deze werkwijze met het paard als co-therapeut? Neem dan contact op de Puur met Paarden en ontdek wat de paarden jou kunnen leren.

Waar kan ik je bij helpen?