wat is paardencoaching

Wat is paardencoaching?

Paardencoaching is het leren van de wijsheid van het paard onder begeleiding van een ervaren coach. Het paard wordt hierbij ingezet als co-therapeut, de coach werkt samen met het paard om de cliënt te ondersteunen in zijn/haar persoonlijke ontwikkeling.

Het verschil tussen coaching met en zonder paarden

Het verschil tussen paardencoaching en coaching zonder paard zit hem voornamelijk in de ervaring die je meekrijgt tijdens de coaching. Tijdens paardencoaching ervaar je in het hier en nu hoe het paard op jou reageert. Door zelf iets aan jouw gedrag te veranderen of door emoties te laten stromen, zal je direct een reactie bij het paard zien. Dit maakt paardencoaching tot een zeer krachtige ervaring. Deze ervaring blijft je voor de rest van je leven bij. Bij een coaching zonder paarden zal er voornamelijk gepraat worden. Dit dringt veel minder diep tot je door en je zal het ook sneller weer vergeten. Lees ook eens het interview in de krant Thuis in Vechtdal: https://www.thuisinkranten.nl/puur-met-paarden/ om meer te lezen over paardencoaching bij Puur met Paarden.

Hoe gaat een paardencoaching sessie?

Tijdens een paardencoaching sessie gaan we, na een korte kennismaking met een kopje koffie of thee, naar de paarden. We beginnen met het voelen in ons eigen lichaam voor we naar de paarden gaan. Vervolgens gaan we kennismaken met de kudde. Hoe voelt elk paard als je daarbij in de buurt gaat staan? Misschien reageren sommige paarden al op je als je in de kudde komt staan. Samen gaan we kijken wat de paarden jou willen vertellen en indien nodig vertaal ik wat de paarden bedoelen. Na de eerste kennismaking mag je kiezen met welk paard of welke paarden je deze keer aan het werk wilt gaan. Er kunnen veel verschillende oefeningen met de paarden gedaan worden zoals spiegelen met paarden, grenzen oefeningen, oefeningen om leren loslaten, oefeningen om assertiever te worden en ontspanningsoefeningen. Ook is het mogelijk om een opstelling te doen of om traumaverwerking te gaan doen met de paarden. De paarden laten meestal zien wat er op dat moment nodig is. Een coaching sessie bij de paarden duurt 1,5 tot 2 uur.

Waar kan ik je bij helpen?

Wil jij meer weten over paardencoaching? Ben jij benieuwd hoe de paarden jou kunnen helpen in jouw persoonlijke ontwikkeling? Neem dan contact op met Puur met Paarden.

Heb je mijn blogs over de balans tussen hoofd en hart en onzekerheid al gelezen?

Maaike de Hoop
Ik ben Maaike Goedhart-de Hoop en mijn hele leven heb ik mij intens verbonden gevoeld met paarden. In mijn blogs deel ik mijn kennis en ervaring met jou!