balans tussen hart en hoofd

Balans tussen hoofd en hart

Tegenwoordig hebben we op school allemaal geleerd hoe we moeten denken, plannen en presteren. Er is maar heel weinig aandacht voor gevoel en emotie. En niemand leert op school hoe hij rust in zijn hoofd krijgt. En eigenlijk is dat heel vreemd. Want heel veel mensen ervaren op het moment een tweestrijd tussen hun hoofd en hun hart en zij zijn op zoek naar de balans tussen hoofd en hart. Ken jij dit dilemma? Jouw hoofd zegt het ene en jouw gevoel zegt het andere.. En tja, wat kies je dan?

Piekeren

Piekeren en alles nog weer eens in je gedachten voorbij laten gaan, bijna iedereen kent dit wel. Maar heeft piekeren jou ooit wat opgeleverd, behalve stress dan? Als je alleen op je hoofd vertrouwt, laat je je gevoel in de steek en dit zorgt voor een leeg, onvoldaan gevoel van binnen. Als je alleen op je gevoel vertrouwt, kan je ondoordachte, impulsieve keuzes maken, waarvan je de consequenties niet had ingecalculeerd.

Bij de paarden gaan we in eerste instantie aandacht richten op het gevoel. Hoe voelt je lichaam, welke emoties ervaar je op dit moment? Door bij de paarden in de buurt te zijn,is het al veel makkelijker om met je gevoel in contact te komen. Je komt weer in het hier en nu en voelt je voeten op de grond. Het paard raakt jouw voeten aan om dit gevoel te bevestigen en sterker te maken.

Hartsverlangen

Weet jij wat jouw hartsverlangen is? Weer in contact komen en leren voelen van je hartsverlangen is een van de oefeningen die we bij de paarden kunnen doen. En daarbij kijken we ook of jouw hartsverlangen ook klopt voor jouw ratio.

Uiteindelijk gaan we op zoek naar een balans tussen hoofd, hart en buik. Dit betekent dat ratio, gevoel en handelen op elkaar zijn afgestemd. Zodra je hoofd, hart en buik in balans zijn, zal je merken dat je in een gevoel van flow komt. Alles gaat je makkelijker af en kost minder energie.

Pieker je veel? Zit je altijd in je hoofd en weet je niet hoe je deze cirkel kan doorbreken? En ben jij weer op zoek naar de balans tussen jouw hoofd en jouw gevoel? Laat je dan inspireren tijdens een privé paardencoaching sessie bij Puur met Paarden.

Heb je mijn blogs over keuzes maken en kwetsbaarheid al gelezen?

Waar kan ik je mee helpen?

workshops paardencoaching
Maaike de Hoop
Ik ben Maaike Goedhart-de Hoop en mijn hele leven heb ik mij intens verbonden gevoeld met paarden. In mijn blogs deel ik mijn kennis en ervaring met jou!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *