traumaverwerking met paarden

Traumaverwerking met paarden

Puur met Paarden biedt traumaverwerking met paarden voor volwassenen en kinderen. Ik heb jarenlange ervaring met het begeleiden van mensen met trauma’s en PTSS. Daarnaast ben ik ook ervaringsdeskundige en gediplomeerd traumacoach. Traumaverwerking met paarden helpt om jouw trauma te verwerken en weer in je kracht te komen staan. De paarden zorgen al heel snel voor een gevoel van veiligheid en ontspanning. Dit is de basis om met het trauma aan de slag te gaan. De werkwijze van Puur met Paarden is gebaseerd op het werk van Peter Levine, traumatherapeut en schrijver van meerdere boeken, waaronder De tijger ontwaakt.

Door samen met de paarden aan de slag te gaan zal je snel tot de kern van het probleem komen. De paarden laten direct zien wat er belangrijk is. Je leert weer voelen, zelfregulatie en grenzen aangeven voor we beginnen met de traumatherapie. Vervolgens gaan we ervaringsgericht, gebaseerd op lichaamsbewustzijn, aan het werk met het trauma met de paarden. Dit kan zowel op het paard als naast het paard zijn. Zeker kinderen vinden het heel fijn om traumaverwerking op het paard te doen. Je leert wat jouw overlevingsstrategie is: vechten, vluchten of bevriezen. Je leert hoe jouw zenuwstelsel werkt door middel van theoretische uitleg over de polyvagaal theorie en hier ook mee te oefenen met de paarden. Hierdoor krijg je inzicht hoe je jouw autonome zenuwstelsel weer tot rust kan brengen. Stap voor stap wordt de vastgezette, bevroren trauma energie losgelaten, zodat jij net als de paarden weer kan gaan grazen. Het is een heel krachtig proces en een bijzondere ervaring.

Trauma traject

Traumaverwerking kan meestal niet met 1 paardencoachingssessie afgerond worden. Mijn ervaring is dat er gemiddeld 5 tot 10 sessies paardencoaching nodig zijn met twee tot vier weken tussen de afspraken. Ook is het mogelijk om voor een paardencoaching retraite of traumaverwerking retraite te komen en tijdens jouw verblijf hier veel rust en ruimte te ervaren om oude blokkades los te laten.

Kosten

De kosten voor traumaverwerking met paarden zijn €95,- voor een sessie van 1,5 tot 2 uur.

 

spiegelen met paarden