persoonlijke ontwikkeling paarden

Persoonlijke ontwikkeling met paarden

Waarom werkt persoonlijke ontwikkeling met paarden nou eigenlijk zo goed? Ik zal eerst beginnen met mijn verhaal en wat coaching met paarden mij gebracht heeft.

Mijn verhaal

In 2009 kwam ik voor het eerst in aanraking met coaching met paarden doordat ik het boek Ruiter tussen twee werelden van Linda Kohanov van mijn zus kreeg. Tijdens het lezen van dit boek werd er een diep verlangen in mij geraakt. Hier wou ik echt meer van weten! Ik woonde op dat moment in Portugal en besloot om een 3 daagse cursus gebaseerd op het werk van Linda Kohanov in Engeland te volgen. Deze cursus gaf mij direct veel inzicht in mezelf. De boodschap van het paard die ik toen kreeg herinner ik me nog goed: ‘Ik ben goed genoeg’. Ik had al langere tijd met dit thema geworsteld, maar nu voelde ik het echt! Drie dagen cursus waren natuurlijk niet genoeg om paardencoach te worden, dus niet lang daarna vertrok ik naar Amerika om in de buurt van Seattle mijn opleiding tot paardencoach te gaan volgen. En wat heb ik mezelf beter leren kennen door deze opleiding! Tijdens de sessies met de paarden kon ik niet om de boodschap van de paarden heen. Soms was dat confronterend, maar wat heeft het mij veel gebracht. Nu weet ik wie ik ben en wat mijn kracht is en dat heeft mij geholpen om mijn droom te verwezenlijken, namelijk mijn eigen paardencoach praktijk. En sinds 2018 is die droom nog verder werkelijkheid geworden toen we een boerderij in Overijssel kochten en de paarden aan huis kwamen te staan.

In het hier en nu

Als ik bij de paarden ben, ben ik me bewust van hoe ik me voel. Een warme adem gaat langs mijn gezicht en een neus duwt tegen mijn buik. Ik zucht een keer samen met het paard en de spanning die ik in mijn buik voelde stroomt via mijn voeten weer weg. Ik luister graag het geluid van etende paarden, dat brengt me terug in het nu. Wat een rust en wat een gevoel van rijkdom!
Coaching met paarden brengt je snel naar de kern, zodat je vlot stappen in jouw persoonlijke ontwikkeling kan maken. Coaching met paarden is niet volledig in woorden uit te drukken, het is een ervaring, die je pas kan begrijpen als je het ervaren hebt. Elke keer weer blijft het bijzonder hoe de paarden iemand kunnen raken of inzichten geven.

Thema’s

Persoonlijke ontwikkeling gaat altijd door. Alles wat ik heb ervaren en doorgemaakt, helpt mij als coach om jou ook weer een stapje verder te helpen. De thema’s waar ik onder andere veel ervaring in heb zijn:

  • Grenzen aangeven

  • Zelfliefde

  • Gevoel/intuïtie vertrouwen

  • Traumaverwerking

  • Vanuit het hoofd naar het hart

  • Leren omgaan met emoties

  • Aarden

  • Loslaten

  • Persoonlijke en spirituele ontwikkeling

  • Coaching met kinderen

Wil jij het zelf ervaren?

Weet jij wie jij bent? En durf jij ook jezelf te zijn? Welke overtuigingen beperken jou? Wil jij je persoonlijk ontwikkelen en je bewust worden van jouw kwaliteiten en jouw leven leiden zoals jij dat wil? Kom dan eens een spiegelende sessie doen bij Puur met Paarden en ontdek jezelf!

Heb je mijn blogs over lichaamsbewustzijn en onzekerheid al gelezen?

Waar kan ik je bij helpen?

 

 

workshops paardencoaching
Maaike de Hoop
Ik ben Maaike Goedhart-de Hoop en mijn hele leven heb ik mij intens verbonden gevoeld met paarden. In mijn blogs deel ik mijn kennis en ervaring met jou!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.