Coaching met IJslanders

Coaching met IJslanders

Er wordt mij regelmatig gevraagd waarom ik coach met IJslandse paarden en ook of de IJslanders getraind zijn om te coachen.
Voor de coaching hebben IJslanders meerdere voordelen, ik zal deze hieronder puntsgewijs opnoemen.

  • IJslanders zijn niet heel groot. Ze hebben een schofthoogte van ongeveer 1.40m. Dus ook voor mensen zonder ervaring met paarden zijn ze niet te overweldigend. Maar ze zijn daarnaast ook groot genoeg om wel op ooghoogte contact te kunnen maken.
  • IJslanders zijn heel sterk. Meestal coach ik naast het paard, maar het kan heel waardevol zijn om ook op het paard te kunnen zitten. IJslanders zijn sterk genoeg om een volwassene te dragen.
  • IJslanders staan nog heel dicht bij de natuur. Daardoor zijn ze heel puur in hun reacties.
  • IJslanders zijn hele stabiele paarden. Ze hebben een rustig en vriendelijk karakter en ze zijn niet snel in paniek en daardoor dus veilig om mee te werken.

Mijn kudde IJslanders

Mijn kudde IJslanders is een hele stabiele en betrouwbare kudde. De kudde bestaat uit 5 IJslanders, 3 ruinen en 2 merries. Elk paard met zijn of haar eigen karakter. Het ene paard is heel geduldig en ondersteunend en een ander is veel meer confronterend en direct. Voor iedereen zit er een of meerdere paarden bij waar je van kan leren en een klik mee voelt. De paarden coachen heel graag. Ik kan ze ook niet dwingen om te coachen. De paarden mogen zelf kiezen of ze mee willen doen met de coaching of niet. Meestal hebben ze er veel zin en en staan ze al te wachten terwijl wij nog even buiten de bak een bodyscan doen.  Maar mocht er een keer een van de paarden geen zin hebben, dan is dat geen punt, want dan zijn er nog 4 andere IJslanders over. De paarden kiezen vaak de persoon uit, omdat ze voelen dat ze jou wat te leren hebben. Het geeft je een heel bijzonder gevoel als een paard jou kiest om je wat te leren.

Zijn de paarden getraind om te coachen?

Mijn IJslanders zijn niet getraind om te coachen. Paarden zijn in een kudde altijd op zoek naar balans in de kudde. Ze proberen stress te vermijden. Door bij de paarden te zijn worden wij onderdeel van de kudde. De paarden voelen wat er bij ons niet in balans is. Door ons te spiegelen wat wij niet bewust zijn, ontstaat er balans bij ons. En zo ontstaat er weer balans in de kudde. Mijn kudde weet dat er naar ze geluisterd wordt als ze wat duidelijk proberen te maken, daardoor zijn ze heel ervaren in het coachen van mensen. Ze voelen direct wat er nodig is en zullen je dat laten ervaren, voelen en zien. Dit is een hele krachtige ervaring die je met je mee neemt voor de rest van je leven.

De paarden zijn wel getraind om veilig te zijn in de omgang. Dus alle paarden kunnen aan een halster lopen, voetjes geven en kennen grondwerk. Het zijn betrouwbare paarden om bij te zijn en ze zullen je snel een vertrouwd gevoel geven en je tot diep in je ziel raken!

Waar kan ik je mee helpen?

Kom jij jezelf ontdekken bij mijn kudde IJslanders? Maak dan een afspraak via info@puurmetpaarden.nl.

Heb je mijn blogs over contact met jezelf en paardencoaching al gelezen?

workshops paardencoaching
Maaike de Hoop
Ik ben Maaike Goedhart-de Hoop en mijn hele leven heb ik mij intens verbonden gevoeld met paarden. In mijn blogs deel ik mijn kennis en ervaring met jou!