contact ware zelf

Contact met jezelf

Het blijft zo mooi om mee te maken hoe paarden van het ene op het andere moment kunnen veranderen als de persoon met wie ze samen zijn iets in zichzelf veranderd. Ben je nieuwsgierig hoe coaching met paarden het contact met jezelf kan verbeteren? Lees dan onderstaande blog en ik hoor graag wat jij er van vindt!

De vrouw was erg met het paard bezig, wat wil hij, wat voelt hij.. En het paard was onrustig aan het heen en weer lopen en zag haar totaal niet staan. Hij liep haar een paar keer bijna omver. Ze probeert het paard te lokken met lieve woordjes, maar het paard reageert niet op haar. Ik vraag haar waar ze is met haar energie. Ze voelt duidelijk dat ze met al haar energie bij het paard is, want ze wil zo graag dat hij bij haar komt. Ik vraag haar of ze dit herkent uit haar dagelijks leven. Dit herkent ze direct.

Ik ben alleen met anderen bezig en vergeet mezelf..

Ze zegt:’Ik ben altijd met anderen bezig en daardoor vergeet ik mezelf en anderen zien mij ook niet staan. Ik vraag haar om zich te verbinden met zichzelf, haar voeten op de grond te zetten en haar onderbuik te voelen. Ze haalt een paar keer diep adem en richt haar bewustzijn op zichzelf. Het paard staat bij het hek en kijkt naar het weiland en de andere paarden. En ineens kijkt hij om..Met een blik van hé wie is daar dan? Hij draait zich om en loopt in een rechte lijn naar de vrouw en komt rustig bij haar staan. Hij drukt zijn grote hoofd zachtjes tegen haar buik en haar borst. Zo staan ze samen een tijdje. Zij voelt de verbinding met zichzelf en is zich bewust dat ze eerder altijd buiten zichzelf bezig is geweest. Nu voelt ze de kracht die in haar zit en de rust en balans en verbinding die dat haar kan brengen.

Ben jij ook op zoek naar de verbinding met jezelf?

Samen met mijn kudde IJslanders heb ik veel ervaring in het coachen van mensen. Stap voor stap gaan we onderzoeken en ervaren hoe jij weer in contact komt met je ware zelf. Ben je benieuwd geworden en wil je een afspraak maken? Neem dan contact op via info@puurmetpaarden.nl.

Heb je mijn blogs over trauma uit de kindertijd en angst voor afwijzing al gelezen?

Waar kan ik je bij helpen?

Maaike de Hoop
Ik ben Maaike Goedhart-de Hoop en mijn hele leven heb ik mij intens verbonden gevoeld met paarden. In mijn blogs deel ik mijn kennis en ervaring met jou!