Zelfacceptatie

Angst voor afwijzing

Teun staat roerloos in de bak. Jij staat op een afstandje naar hem te kijken. Beiden komen jullie niet in beweging. Je wil wel heel graag de verbinding met Teun aangaan, maar de angst voor afwijzing is te groot. Je kiest liever voor afstand dan voor afwijzing.. Tranen rollen over je wangen, het is niet mogelijk om naar Teun te lopen.. Nog een afwijzing kan je niet aan.
Dan komt Lisa naar het hek gelopen, ze had je al een mooie boodschap gegeven bij de ontmoeting met de kudde. Ik laat Lisa ook de bak in. Lisa loopt onmiddellijk naar je toe en drukt haar hoofd tegen jouw borst en blijft zo rustig staan. 

Vertrouwen om contact te maken

Dit is precies wat je nu nodig had. Lisa geeft jou steun en vertrouwen om jezelf te openen. Na een hele tijd zo met Lisa te hebben gestaan, zucht Lisa een keer diep en loopt naar Teun. Lisa gaat bij Teun staan kriebelen en legt zo voor jou vast de verbinding met Teun. Op het moment dat Lisa en Teun bij elkaar weg lopen draait Teun zich om naar jou en kijkt uitnodigend.. Nu durf je met open hart en heel kwetsbaar Teun te benaderen. Teun blijft staan en jullie komen in een diepe verbinding samen. Teun duwt zachtjes tegen je buik en je hart en blaast een paar keer zijn adem door je haar. Ook nu stromen de tranen weer over je wangen, je voelt zo’n enorme opluchting dat je nu deze stap hebt durven zetten. Dit helpt je om met mensen ook verder te gaan dan alleen oppervlakkig contact. Een diepe emotionele wond wordt er in jouw weer langzaam geheeld en dit geeft nieuwe mogelijkheden voor de toekomst.

Wil jij dit ook ervaren?

Heb jij een diepe wens om jezelf te ontwikkelen en uit patronen te stappen? Ben je benieuwd hoe paarden jou daarbij kunnen helpen? Neem dan eens contact op via info@puurmetpaarden.nl. 

Heb je mijn blogs over coaching met IJslanders en een bijzonder dagje weg in Overijssel al gelezen?

Waar kan ik je bij helpen?

Maaike de Hoop
Ik ben Maaike Goedhart-de Hoop en mijn hele leven heb ik mij intens verbonden gevoeld met paarden. In mijn blogs deel ik mijn kennis en ervaring met jou!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *