zelfbewustzijn

Wat is zelfbewustzijn?

Zelfbewustzijn is de beleving van de eigen identiteit, dus van wie we zijn, wat we doen, denken, voelen of hebben meegemaakt. Zelfbewuste mensen stemmen hun keuzes af op wat zij werkelijk nodig hebben, of op wat zij juist niet nodig hebben. Zij zijn zich bewust hoe patronen invloed hebben op hun dagelijks leven. Iemand die zelfbewust is, is in staat om met volle overtuiging te leven vanuit zijn of haar eigen hart.

Zelfbewustzijn vergroten

Leven vanuit je hart, wie wil dat nou niet? Gelukkig kan je leren om zelfbewuster te worden. Zelfbewustzijn kan je namelijk trainen. Er zijn verschillende manier om je zelfbewustzijn te vergroten. Het is belangrijk dat je jouw zelfbewustzijn traint op een manier die bij jou past. Je kan gaan mediteren, of met een paardencoach aan de slag gaan, of je gevoelens en ervaringen opschrijven. Het gaat erom dat je bewust aandacht besteed aan wie je werkelijk bent op een manier die bij jou past. Door jouw zelfbewustzijn te ontwikkelen zal je meer in het hier en nu zijn. Na een tijdje zal je merken dat de oefeningen makkelijker en natuurlijker gaan aanvoelen. Vanaf dat moment zal het ook makkelijker worden om de oefeningen in zelfbewustzijn toe te passen in de dagelijkse praktijk. Het zal steeds makkelijker zijn om in het hier en nu te blijven en hierdoor zal je meer rust in je hoofd krijgen en beter met stress om kunnen gaan.

Kan je wel wat hulp gebruiken?

Door een spiegelende sessie bij de paarden te doen wordt je bewust van je onbewuste gedrag en overtuigingen. De paarden spiegelen jou wat je nog niet bewust bent. Hierdoor zal jouw zelfbewustzijn verder ontwikkelen en kom je weer in contact met wie je werkelijk van binnen bent. Wil je meer informatie over een spiegelende sessie bij de paarden? Neem dan contact op via info@puurmetpaarden.nl

Heb je mijn blogs over keuzes maken  en mindfulness met paarden al gelezen?

Waar kan ik je mee helpen?

paardencoaching volwassenen
Maaike de Hoop
Ik ben Maaike Goedhart-de Hoop en mijn hele leven heb ik mij intens verbonden gevoeld met paarden. In mijn blogs deel ik mijn kennis en ervaring met jou!