mindfulness met paarden

Mindfulness met paarden

Mindfulness betekent volledig bewust zijn van de huidige ervaring. Door mindfulness ontwikkel je mentale veerkracht en dit helpt om makkelijker om te gaan met stress en tegenslagen in het het leven. Dankzij mindfulness ben je meer in het nu, het verleden is geweest en de toekomst moet nog komen. Het zorgt voor meer zelfbewustzijn en een rijker leven. Waar je aandacht is, daar ben je!

Voordelen van mindfulness

Mindfulness heeft meerdere voordelen. Het is niet zo dat mindfulness al onze problemen oplost, maar je leert er wel op een andere manier mee omgaan.

  • Meer rust in je hoofd

  • Groter zelfbewustzijn, bewuste reacties en keuzes

  • Meer energie hebben

  • Meer afstand nemen van problemen

  • Bewuster en intenser genieten van het leven

  • Beter met stress om kunnen gaan

  • Meer focus en minder piekeren

Waarom mindfulness met paarden?

Paarden zijn altijd in het nu. Door bij een paard in de buurt te zijn kom je zelf ook makkelijker uit je hoofd en in het nu. Daarnaast maken de paarden jou bewust van je nog zelf nog niet bewust bent, je zelfbewustzijn neemt dus toe. Coaching met paarden vindt buiten plaats, je voelt dus de zon of de wind op je huid en ook dat haalt je uit je hoofd. Daarnaast is er uit onderzoek gebleken dat paarden een rustgevende invloed hebben op het hartritme van mensen. En ook dat helpt weer mee om meer in het nu te komen. Door mindfulness met paarden ontstaat op den duur een toestand van meer vredigheid, acceptatie en mildheid, waardoor meerdere aspecten van je leven kunnen verbeteren.

Op zoek naar meer rust in je hoofd?

Mindfulness is een vaardigheid. En voor alle vaardigheden geldt dat je moet blijven oefenen. Soms kan je hier ook wel een steuntje in de rug bij gebruiken. Of misschien ben je toe aan wat sneller en wat meer stappen te zetten om meer mindful in het leven te staan. Maak dan een afspraak voor een paardencoaching sessie bij Puur met Paarden in Dalfsen.

Heb je mijn blogs over zelfbewustzijn en stress ook al gelezen?

Waar kan ik je bij helpen?

 

Maaike de Hoop
Ik ben Maaike Goedhart-de Hoop en mijn hele leven heb ik mij intens verbonden gevoeld met paarden. In mijn blogs deel ik mijn kennis en ervaring met jou!