alternatief voor EMDR

Traumaverwerking met paarden, een alternatief voor EMDR?

Veel mensen kennen EMDR, een behandelmethode voor trauma’s waarbij je door middel van snelle oogbewegingen ervaringen uit het verleden makkelijker een plekje kan geven. EMDR wordt regelmatig ingezet bij mensen met met trauma’s of PTSS. Maar wat als EMDR bij jou niet werkt? Er zijn dan nog andere vormen van therapie die je mogelijk kunnen helpen, zoals exposure therapie of cognitieve gedragstherapie. maar wist je dat traumaverwerking met paarden ook kan helpen om jouw trauma’s te verwerken? Traumaverwerking met paarden is een alternatief voor EMDR.

Wat is PTSS?

PTSS staat voor posttraumatische stressstoornis. PTSS ontstaat als je een traumatische ervaring niet goed kan verwerken. Kenmerken van PTSS zijn:

  • Angstig zijn, snel schrikken, kort lontje
  • Constant alert op gevaar in de omgeving blijven
  • Slecht slapen en/of nachtmerries hebben
  • Plekken en situaties vermijden die lijken op de traumatische gebeurtenis
  • Herbeleving van het trauma, alsof het weer echt gebeurt
  • Het dagelijkse leven niet meer op kunnen pakken

Wat als EMDR niet werkt?

EMDR is een hele prettige behandelmethode bij trauma, maar helaas kan niet iedereen er mee geholpen worden. Mocht EMDR bij jou niet helpen, dan kan je traumaverwerking met paarden zeker proberen. Tijdens traumaverwerking met paarden kom je eerst weer in contact met je gevoel en leer je grenzen aan te geven. Vervolgens gaan we de geblokkeerde energie van het trauma stap voor stap weer in beweging zetten. Na een sessie voel je je ontspannener en lichter.

Traumaverwerking met paarden

Ik heb veel ervaring met mensen die al lange tijd therapie heb EMDR hebben gehad, maar toch niet verder komen. De paarden helpen om tot de kern van het probleem te komen en de geblokkeerde energie van het trauma niet echt los te laten. Dit zorgt ervoor dat je weer in contact komt met jezelf en dat je jouw overlevingsmechanismen los kan laten. Bij de paarden voel, ervaar en leer je hoe je nieuwe vaardigheden kan gebruiken, zodat je dit in het dagelijks leven kan gaan toepassen. Ik werk met de polyvagaal theorie en somatic experiencing.

Afspraak maken?

Loop jij vast in het leven? En kan je de heftige ervaring uit het verleden niet achter je laten? Misschien heb je al EMDR gehad en ben je op zoek naar een alternatief? Neem dan contact op via info@puurmetpaarden.nl of bel naar 0614815736.
De kosten voor een sessie van 1,5 tot 2 uur zijn 95 euro.

Heb je mijn blog over paardencoaching bij depressie of PTSS en paardencoaching al gelezen?

 
Paardencoaching voor volwassenen
Workshops met paarden
Maaike de Hoop
Ik ben Maaike Goedhart-de Hoop en mijn hele leven heb ik mij intens verbonden gevoeld met paarden. In mijn blogs deel ik mijn kennis en ervaring met jou!