voordelen paardencoaching

Wat zijn de voordelen van het coachen met paarden?

Er zijn meerdere voordelen te benoemen waarom het waardevol is om een paard in te zetten bij een coaching. Hieronder zullen deze voordelen puntsgewijs benoemd worden.

  • Het paard oordeelt niet. Hierdoor is het makkelijker om je kwetsbaarder op te stellen en ontstaat een gevoel van veiligheid. Daarnaast is het ook makkelijker om de feedback van een paard te ontvangen, omdat er geen oordeel aan zit.

  • Tijdens een sessie bij de paarden ervaar je het effect van jouw gedrag, doordat de paarden jouw gedrag gaan spiegelen. Op het moment dat jij iets verandert, bijvoorbeeld een innerlijke overtuiging loslaat of emoties toelaat, reageert het paard daar direct op. Het leren door een ervaring blijft veel beter hangen, dan wanneer je er alleen over praat.

  • Een paard is heel sensitief: Paarden voelen direct hoe jij in je vel zit. Een masker of een mooi praatje werken niet bij paarden. Hierdoor kom je snel tot de kern van het probleem.

  • Een paard is altijd in het hier en nu. Door bij een paard in de buurt te zijn kom je zelf ook makkelijker in het hier en nu. Je komt uit je hoofd en gaat naar je gevoel. Het paard voelt aan wat er nodig is op elk moment. Als we verbinding met een paard willen maken, zullen we zelf ook in het hier en nu moeten zijn.

  • Een paard is eerlijk en kan niet liegen: Dit maakt het werken met de paarden soms wel confronterend, maar ook heel krachtig en puur.

  • Een paard heeft een groot resonantie oppervlak in zijn darmen. Dit zorgt ervoor dat het paard veel kan voelen, maar daarnaast kan een paard bij jou ook gevoelens los maken die je je eerst niet bewust was. Dit ontstaat door het door het grote resonantie oppervlak in de darmen. Dit kan je vergelijken met een stemvork die een andere stemvork laat meetrillen.

  • Tijdens het aanraken en borstelen van een paard ontstaat oxytocine, een knuffelhormoon. Dit zorgt ervoor dat je stress level daalt en je dus weer kan ontspannen. Dit geeft ook weer een gevoel van veiligheid om kwetsbare thema’s onder ogen te komen.

  • Coaching met paarden is buiten in de natuur. Je ademt de frisse lucht in en voelt de wind en de zon op je huid. Dit geeft veel meer rust dan een coachingsgesprek in een praktijkruimte binnnen.

Waar kan ik je mee helpen?

Wil jij ook eens de voordelen van coaching met paarden ervaren? Neem dan contact op met Maaike Goedhart- de Hoop van Puur met Paarden via info@puurmetpaarden.nl.

Heb je mijn blogs over paardencoaching en grenzen aangeven al gelezen?

Maaike de Hoop
Ik ben Maaike Goedhart-de Hoop en mijn hele leven heb ik mij intens verbonden gevoeld met paarden. In mijn blogs deel ik mijn kennis en ervaring met jou!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.