wat brengt paardencoaching

Wat brengt paardencoaching je?

Steeds meer mensen hebben wel eens van paardencoaching gehoord, maar veel weten niet precies wat het is en wat paardencoaching je kan brengen. Paardencoaching is een vorm van coaching waarbij de wijsheid van het paard wordt ingezet om meer te leren over jezelf. Dankzij de paarden kom je snel tot de kern.

Voordelen van paardencoaching

  • Paarden oordelen niet
  • Je voelt je snel veilig bij de paarden
  • Paarden voelen hoe jij je voelt en reageren daarop
  • Paarden leren je hoe je spanning kan loslaten
  • Paardencoaching zorgt voor meer inzicht in jouw kwaliteiten, blokkades en negatieve overtuigingen
  • Je ervaart, voelt en beleeft alles in het hier en nu
  • De paarden geven je de mogelijkheid om nieuwe vaardigheden te oefenen, terwijl zij daar feedback op geven
  • Paarden maken bewust wat jij zelf nog niet bewust was
  • Je gaat uit je hoofd en komt bij je gevoel

Zoals je leest zijn er dus vele voordelen van paardencoaching. 

Wat is paardencoaching?

Tijdens een sessie paardencoaching ga je eerst kennis maken met de kudde. Hoe reageren de paarden op jou en hoe reageer jij op de paarden? De paarden kunnen je aanraken en bewegen vrij om je heen. Paarden gebruiken geen woorden, maar door middel van aanrakingen, bewegingen, ademhaling en posities laten ze je voelen wat er speelt. Ze reageren op wat je zegt, denkt en voelt. Hierdoor wordt je bewust van negatieve overtuigingen en leer je deze ook los te laten. Er is geen goed of fout bij de paarden. We bespreken samen wat het gedrag van het paard doet met jouw gevoel.
Ook kan je oefeningen gaan doen met een van de paarden. Dit doen we zowel aan het halster, als in vrijheid. De paarden mogen daarbij ook altijd kiezen of ze aan willen sluiten bij een bepaalde oefening. Thema’s waar aan gewerkt kan worden zijn o.a. : onzekerheid, stress, paniek, burn-out, traumaverwerking, bij je gevoel komen, familie opstellingen of meer inzicht in jezelf krijgen.

Meer informatie?

Ben jij beniuwd wat paardencoaching jou brengt, dan kan je terecht voor een privé sessie of een workshop bij de paarden. Je kan hier ook overnachten en een paardencoaching retraite boeken.

Je kan contact opnemen via info@puurmetpaarden.nl of 0614815736

coaching met paarden voor volwassenen
contact ware zelf
Maaike de Hoop
Ik ben Maaike Goedhart-de Hoop en mijn hele leven heb ik mij intens verbonden gevoeld met paarden. In mijn blogs deel ik mijn kennis en ervaring met jou!