Paardencoach Vechtdal Overijssel

Mijn droom is uitgekomen!

Het is begin januari 2018. Ik woon met mijn gezin in Heerhugowaard en ik geef paardencoaching op de kleinschalige stal vlakbij mijn huis. Trölli staat samen met 2 Friese paarden daar gestald en samen met 2 vriendinnen, van wie de Friesen zijn, zorg ik voor de paarden. Alles lijkt prima in balans, tot het moment dat ik te horen krijg dat ik niet op de pensionstal kan blijven omdat de eigenaar gaat emigreren. 

En wat nu?

Direct gaan we op zoek naar een andere plek waar de paarden terecht kunnen en waar Trölli altijd buiten kan staan en waar ik ook mijn paardencoaching mag geven. Na een zoektocht van een week verzucht ik thuis: ” Hadden we de paarden maar bij huis.” Waarop mijn man antwoordt: “Waarom gaan we daar dan niet gewoon voor?” 

Op zoek naar een nieuwe plek

We gaan direct op zoek naar een nieuw huis, een boerderij met weiland. Het maakte ons niet uit waar het huis precies stond, als het maar ergens in Drenthe of Overijssel was. Al snel viel ons oog op een boerderij in het buitengebied van Nieuwleusen, tussen Zwolle en Ommen en Dalfsen. De boerderij was geschikt voor dubbele bewoning, dat was noodzakelijk want mijn schoonouders gingen mee verhuizen vanuit het westen. Verder was er een stal, weiland, schuren en een siertuin. We waren op slag verliefd op dit huis. Na een bezichtiging hebben we een bod uitgebracht op de boerderij. En na nog een tweede bod werd eind januari ons bod goedgekeurd. Er ontstond nog een spannende situatie, omdat nadat ons bod was goedgekeurd wij nog werden overboden en de eigenaar van de boerderij twijfelde aan wie hij de boerderij moest verkopen. De volgende dag hebben we met de eigenaar en de makelaar afgesproken. En uiteindelijk heeft de oude eigenaar van de boerderij het ons gegund om de boerderij te kopen. Het moest dus echt zo zijn, deze boerderij hoort bij ons.

Verhuizen

Half juli 2018 zijn we verhuisd naar de boerderij in Dalfsen. Mijn kudde was ondertussen al uitgebreid naar 3 paarden en vanaf 1 augustus zou er ook nog een pensionpaard bij komen. Mijn grote droom was uitgekomen! Met mijn gezin wonen op een boerderij met de paarden aan huis en een heerlijke rustige plek om paardencoaching te kunnen geven. 

Paardencoaching in Overijssel

Ondertussen loopt mijn paardencoach praktijk in Dalfsen al heel goed. Vanuit Overijssel, Drenthe en Gelderland komen mensen voor coaching met paarden. Daarnaast ontvang ik ook regelmatig mensen uit de rest van het land. Ook kom ik al meer dan een jaar als paardencoach bij een gezinshuis in Geesteren om daar met de kinderen paardencoaching te doen. 

Binnenkort gaan we een oude schuur slopen en daarvoor in de plaats een nieuwe schuur bouwen en daarin zal een mogelijkheid worden gecreëerd om te blijven overnachten voor mensen die komen voor paardencoaching. 

Stabiele kudde IJslanders

Nu de paarden aan huis staan, is het heel fijn en makkelijk om even wat met mijn eigen kinderen met de paarden te doen. En ook is het heel makkelijk om afspraken in te plannen voor paardencoaching, ook last-minute, als dat nodig is. Mijn kudde IJslanders is heel stabiel en betrouwbaar. Ook zij voelen zich erg op hun gemak op deze heerlijke rustige plek.

Wil jij ook eens ervaren hoe het voelt om te leren van de wijsheid van het paard, neem dan contact op via info@puurmetpaarden.nl

Heb je mijn blogs over de voordelen van paarden inzetten bij coaching en grenzen al gelezen?

Waar kan ik je bij helpen?

workshops paardencoaching
Maaike de Hoop
Ik ben Maaike Goedhart-de Hoop en mijn hele leven heb ik mij intens verbonden gevoeld met paarden. In mijn blogs deel ik mijn kennis en ervaring met jou!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *